• 3 godine jamstva

    (za kompatibilne proizvode)

  • Dostava 2,90€

    (besplatna iznad 50€)

Povrat novca

U slučaju ugovora na daljinu, potrošač (koji se primjenjuje samo na fizičke osobe) ima pravo obavijestiti poduzetnika u roku od 15 dana od prihvaćanja robe, bez navođenja razloga svoje odluke u skladu s člankom 43. ZVPota. Jedini trošak za potrošača u vezi s povlačenjem je izravni trošak povrata robe. Molimo vas da nas pisanim putem obavijestite o planiranom povratku kontaktom na e- mail vinfo@toner123.hr . Potrošač mora vratiti robu u roku od 30 dana od prijavljene namjere da odustane od ugovora. Otplatu plaćanja poduzeće mora izvršiti što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od primitka obavijesti o povlačenju.

Primljenu robu kupac mora vratiti neoštetećenu, u istoj količini i u originalnom pakiranju, osim ako je roba uništena, neispravna, izgubljena ili u manjem iznosu bez krivnje potrošača.

Radi lakšeg razumijevanja prava na povrat proizvoda navodimo objašnjenje Tržišnog inspektorata (izvor: Informacije - Glasilo Trgovinske zbornice Slovenije, 20. januar 2012, številka 3):

kod prava odustajanja treba napomenuti da je potrošač u mogučnosti da prekine ugovor iako sa artiklom nema nikakve greške. To je pravo potrošača po samoj prirodi ugovora – sklapanju ugovora na daljinu. Pravo odustajanja nije stvar neznanja onoga što potrošač kupuje (u principu i kod ostalih stvari potrošač zna što naručuje), već samo da razmotri svoju odluku u zakonskom roku i, ako je ta odluka bila ishitrena, da promijeni svoju odluku i odustane od ugovora.

Također treba napomenuti da sklapanje ugovora na daljinu potrošaču ne daje više prava nego sklapanje ugovora na klasičan način (to jest, posjetom trgovini). Stoga potrošač ne može i ne smije koristiti robu primljenu nepodudarno do povlačenja, jer to nije kupnja na testu gdje bi testiranje robe bilo uvjet za održavanje ugovora na snazi. Potrošač stoga može provesti pregled i test primljene robe samo u mjeri koja je strogo potrebna za utvrđivanje stanja i kao što je to uobičajeno u trgovinama. Svako "testiranje" koje odstupa od gore navedenog može se smatrati uporabom robe, što znači da potrošač gubi pravo na odustajanje.

Pravo na odustajanje potrošaču ne daje više prava, već samo mogućnost preispitivanja njegove odluke o kupnji i nakon primitka robe te, ako je ta odluka bila ishitrena, mijenja njegovu odluku i povlači se iz ugovora, ali mu ne daje pravo na korištenje robe.

Web stranica Toner123.hr, zadržava pravo odbiti povrat novca oštećenog ili rabljenog proizvoda koji ne sadrži sve povezane artikle u trenutku povrata (kutija, račun, originalno pakiranje, neiskorišteni itd. ) na trošak pošiljatelja. Stoga vas molimo da proizvod tretirate ekonomično i pažljivo jer će nam to omogućiti da zamijenimo nekonkurentni proizvod ili vratimo vaš novac.

Cijena vraćenih artikala prenijet će se na vaš transakcijski račun, čiji broj prilažete proizvodu i zapisu o žalbenom zapisniku, kojeg vraćate ili šaljete e-mailom info@toner123.hr.

PRIMILI STE OŠTEĆENU ROBU, ŠTO UČINITI?
U slučaju vidljivog oštećenja ambalaže ili robe, prigovor kupca pružatelju usluga ili dostavnoj službi mora se podnijeti odmah po primitku robe. Kupac takve robe ne treba prihvatliti i pošiljku može odbiti.